شوكليت كيك بالكريمه والصوص
مقادير العجين :
4 بيضفانيليا
معلقه صغيره برش ليمونه او برتقال
معلقه صغيره عصير ليمون
رشه ملح
كوب سكر
ربع كوب زبادي
ربع كوب زيت
كوب وربع دقيق
نص كوب + معلقه كبيره كاكاو خام
معلقه كبيره بيكنج بودر
مقادير الصوص :
ربع كوب سكرمعلقه صغيره نسكافيه
2 معلقه كبيره كاكاو خام
معلقه صغيره نشا
كوب وربع لبن
ثلث كوب زبده
قد يعجبك أيضا :
طريقة العجينة :
نخلط الدقيق مع الكاكاو
والبيكنج بودر مع بعضباقي المكونات كلها نضربهم سوا ضرب جامد حوالي 5 دقايق وبعدين نضيف ليهم خليط الدقيق ونضرب كويس
ننزل بيهم في صينيه مدهونه سمنه ودقيق وتدخل الفرن حوالي 35 دقيقه علي حراره 180
تطلع من الفرن نسيبها تبرد وبعدين نثقبها بعصايه شيش طاووك
ندوب ملعقة صغيره نسكافيه في كوب لبن ونسقي بيها الكيك
نضرب باكو كريم شانتيه بفنجان لبن لغايه مايمسك ونغطي بيه الكيك
طريقة الصوص :
كل المواد الجافه مع
بعض في كسروله وناخد حوالي 4 معالق لبن من المقدار بتاعنا ندوبهم فيها وبعدين ننزل
بباقي اللبن والزبده ونرفعهم علي النار لما يتقل نطفي عليهنسيب الصوص يبرد ونغطي بيه الكيك
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق